LLEGUMS

Són saludables les llegums ? No només saludables . Formen part de la dieta de l'ésser humà des de fa milers d'anys i es consideren un súper aliment gràcies al seu alt contingut en fibra i proteïna.

S'utilitzen amb regularitat en dietes vegetarianes i veganes pel seu elevat contingut proteic encara que cada vegada més són un aliment habitual a les cistelles de la compra de qualsevol ciutadà en ser una econòmica font de proteïna vegetal.

Els nutricionistes asseguren que el seu consum freqüent pot reportar efectes beneficiosos davant malalties cardiovasculars , certs tipus de càncer i diabetis.

Coneguem 5 llegums i 5 raons per augmentar el seu consum:

 

La mongeta blanca, per a una nutrició sense greixos
 
Posseeixen un alt contingut de midons , proteïnes , fibres , minerals ( potassi , fòsfor , magnesi , coure ... ) vitamines i pocs greixos . La seva ingesta pot ajudar a reduir el colesterol a la sang , a un bon funcionament de l'intestí ia regular la glicèmia en pacients diabètics.
 


El cigró , l'ingredient ideal contra la diabetis
 
Rics en fibra , ajuden a estabilitzar el sucre en la sang , disminuint el risc de diabetis tipus 2 . Són ideals parar esportistes o dietes vegetarianes pel seu alt valor proteic ( 100 gr de cigrons secs tenen 19,3 g de proteïnes ) i el seu consum habitual ajuda a reduir el colesterol , el que el converteix en un aliment recomanat també per a la prevenció de malalties cardiovasculars.
 


Les llenties , la millor arma contra el càncer
 
Les dones que mengen llenties sovint tenen un risc menor de desenvolupar càncer de mama , segons un estudi publicat a la revista " International Journal of Cancer " . Altres estudis també demostren que aquest llegum pot protegir contra altres tipus de càncers com el de pròstata i el còlon rectal . D'altra banda, les llenties són riques en proteïnes vegetals , hidrats de carboni , minerals i vitamines com el ferro i l'àcid fòlic ( que ajuda a combatre l'anèmia ) i altres substàncies com isoflavones i estrògens que produeixen beneficis en la menopausa.

 

La soja i els nou aminoàcids essencials
 
És un dels aliments més complets pel seu contingut en calci , potassi , fòsfor , ferro , magnesi i fluor que s'ha revaloritzat durant els últims anys pels seus beneficis per a la salut avalats des d'àmbits científics . És dels pocs aliments vegetals que conté els nou aminoàcids essencials que existeixen, fet que la converteix en el substitut ideal de la carn , a més de rebaixar els nivells de colesterol en sang i tenir efectes beneficiosos per a l'equilibri hormonal femení.


 
Els azukis i el seu efecte alcalinitzant
 
Conegudes per la seva petita grandària i el seu característic color vermellós i sabor dolç , els azukis són l'única llegum amb efecte alcalinitzant . Són un bon diürètic i desintoxicant que allibera de forma natural l'excés de líquid de l'organisme i per això s'utilitzen terapèuticament en casos de cistitis i problemes de pròstata i uretra . Per cuinar podem combinar-les amb diversos tipus d'alga , com a guarnició d'arrossos , cereals o pasta , per afegir en amanida o per elaborar estofats o combinats de verdura.


To Top